Hematit kamenkoji štiti od zlih sila

Hematit se u narodu naziva krvavim kamenom. Najčešće je obojen u ovu boju, iako postoje opcije u crvenoj boji. Korišćen je u drevnom Egiptu u raznim amuletima od ovog minerala.
Hematit je simbol hrabrosti i mudrosti. Dugo se verovalo da daje snagu i neranjivost u bici, pomaže u održavanju optimizma, hrabrosti i volje.
Hematit je talisman za muškarce, posebno borce. U davna vremena komadići hematita bili su ušiveni u odeću, obešeni oko vrata ili skriveni u cipelama.
Rimski legionari, na temelju osvajačkih pohoda, nužno su sa sobom uzeli hematit kao amajliju.
Hematit poboljšava energiju, jača fizičku telo . Veruje se da svog vlasnika oslobađa besa, nepromišljenih postupaka, daje osećaj samopouzdanja i sigurnosti. Ovaj kamen pomaže u trošenju energije kako vlasnik želi. Hematit omogućuje osobi da svojom aurom utiče na druge ljude.
U davna vremena hematit se smatrao najjačim čarobnim amuletom.
U drevnom Egiptu svećenici božice Izide nosili su nakit od hematita tokom rituala kako bi zaštitili svoju božicu od mračnih sila. Kao čarobni talisman, štovao se u drevnoj Grčkoj.
U srednjem veku hematit je bio nezaobilazan talisman mađioničara, čarobnjaka i alkemičara. Uz njegovu pomoć bili su zaštićeni od zlih duhova, prizivali duhove elemenata, komunicirali s dušama mrtvih.

Leave a comment